Onze droom is dat een jonge Brusselse of Brusselaar geselecteerd wordt voor de nationale ploeg voor het WK wielrennen van 2030 … in Brussel!

Ik ben erg trots de lancering van de R.EV Brussels Cycling Academy te mogen aankondigen.

Ons doel is om kinderen en jongeren te stimuleren om (opnieuw) te beginnen fietsen en dit in een veilige omgeving en door hen daartoe de mogelijkheden en middelen te geven.

Veel dank aan iedereen die het project steunt en op welke manier dan ook betrokken is.

Remco Evenepoel Signature

© Belga image

WAT IS DE R.EV BRUSSELS CYCLING ACADEMY

AFDELING SOCIAL

Remco wil jonge Brusselaars, die soms in moeilijke omstandigheden leven, de unieke kans geven om het wielrennen, ZIJN sport, te ontdekken. Dit binnen een uniek, professioneel en veilig kader, met opvoeders en materiaal van topkwaliteit.

In samenwerking met de buurt- en jeugdcentra van de Brusselse gemeenten wil ons team de kneepjes van het wielrennen bijbrengen aan deze jonge generatie (10-12 jaar), voor wie deze sport soms onbekend of ontoegankelijk lijkt.

AFDELING PERFORMANCE

Remco is nog maar 23 en heeft nog een grote toekomst voor zich, maar toch horen we al vaak “wie wordt de volgende Remco?”

De R.EV Academy wil een opleidingskader bieden voor jonge talenten (11-16 jaar). Veel jongeren gaan geregeld koersen, maar slechts weinigen krijgen de kans om dat te doen binnen een groep met leeftijdsgenoten, in Brussel.

Er wordt hen een volledig programma aangeboden om hen stap voor stap richting het wegwielrennen te loodsen, binnen een veilige omgeving.

Mountainbiken, hardlopen, voeding en … ook en vooral plezier! Dit zijn de stappen die je moet nemen alvorens je een carrière in de wielersport kan uitbouwen.

Indien je graag meer info wil over de procedure om lid te worden van de academie, klik dan hier:

Een mooi voorbeeld uit de Ronde van Noorwegen 2013 :